Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  
Ekskurzija - JE Bohunice in IAEA na Dunaju  
 


Ekskurzija v jedrsko elektrarno Bohunice (Slovaška) in
Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA) na Dunaju


Petek in sobota, 21. in 22. oktobra, 2005


Društvo jedrskih strokovnjakov organizira v dneh 21. in 22. oktobra 2005 ekskurzijo v Slovaško jedrsko elektrarno Bohunice in Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA) na Dunaju. Objekt je zelo zanimiv, saj so tam kar štirje reaktorji tipa WWER 440 s skupno električno močjo 1760 MW. V elektrarni bo najprej predavanje nakar bo sledil tudi ogled reaktorske hale. Na poti v Bohunice se bomo ustavili na centru Združenih narodov na Dunaju, kjer si bomo vodeno ogledali celoten kompleks. Sledilo bo predavanje o delovanju Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA).

Prijave skupaj z imenom, naslovom, rojstnim datumom in številko potnega lista prosim pošljite na elektronski naslov igor.lengar@ijs.si še v septembru (najboljše čim prej), najkasneje pa do 12. oktobra saj moramo do takrat na Slovaško sporočiti podatke o obiskovalcih.

Na pot se bomo opravili z avtobusom, udeleženci pa bodo del stroškov krili sami in sicer v višini 10.000 SIT. Doplačilo za enoposteljno sobo je dodatnih 3.700 SIT. Približen urnik :

  • odhod iz Ljubljane v petek, 21. oktobra ob 9.00,
  • popoldne ogled Združenih narodov in IAEA na Dunaju,
  • večerja v okolici Bratislave,
  • nastanitev v hotelu Sorea***,
  • v soboto dopoldne ogled elektrarne v Bohunicah,
  • vrnitev v Ljubljano v večernih urah.    Poročilo z ekskurzije in slike